Çanakkale'nin Yeni Valisi Ömer Toraman Kimdir?

Erzurum Tortumlu Doç. Dr. Ömer Toraman, 10 Temmuz 2024 tarihi itibarıyla Çanakkale'nin yeni valisi oldu.

718
Çanakkale'nin Yeni Valisi Ömer Toraman Kimdir?

Çanakkale'nin Yeni Valisi Ömer Toraman Kimdir?
Erzurum Tortumlu Doç. Dr. Ömer Toraman, 10 Temmuz 2024 tarihi itibarıyla Çanakkale'nin yeni valisi oldu. 1967 yılında Erzurum'un Tortum ilçesinde doğan Toraman, ilk ve ortaöğrenimini Erzurum'da tamamladı. Ardından Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesine girerek 1988 yılında mezun oldu.

Kamu Hizmetlerinde Uzun Bir Kariyer

Mezun olduktan sonra memleketi Erzurum'da göreve başlayan Toraman, 1994 yılında Kaymakam adayı olarak ilk görevini üstlendi. Bu görevin ardından sırasıyla Kastamonu Küre, Diyarbakır Eğil, Çorum Kargı, Ankara Nallıhan ve Elazığ'da kaymakamlık görevlerinde bulundu. 2014 yılında Elazığ Vali Yardımcısı olarak atanan Toraman, 2018 yılında ise Elazığ Valisi oldu.

Akademik Çalışmalar

Kamu görevlerinin yanı sıra akademik çalışmalarına da devam eden Toraman, Marmara Üniversitesi'nde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Anabilim Dalında Yüksek Lisans ve Doktora yaptı. 2012 yılında Doçent ünvanını alan Toraman'ın "Türkiye'de Yerel Yönetimlerin Mali Durumu ve Performansı", "Kamu Yönetiminde Performans Değerlendirme Sistemleri" ve "Türkiye'de Stratejik Planlama ve Uygulama" gibi alanlarda birçok makalesi ve kitabı bulunmaktadır.

İlhami Aktaş Kocaeli'ne Atandı

Çanakkale'den Kocaeli'ne atanan Vali İlhami Aktaş ise 17 Haziran 2020'den beri Çanakkale Valisi olarak görev yapmaktaydı.


Kaynak: Haber Merkezi
Yorum Ekle
İsim
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.