ÇEVRE KATLİAMINA MİLYONLUK CEZA..!

Bozcaada'da Atık Su Rezaleti,

782
ÇEVRE KATLİAMINA MİLYONLUK CEZA..!


Her yıl binlerce misafiri ağırlayan Kuzey Ege Denizi’ndeki turizm cenneti Bozcaada’da atık suların denize döküldüğü ortaya çıktı. Denizde ki kötü koku ve kirlilik üzerine harekete geçen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Bozcaada Belediyesi’ne 1 milyon 161 bin lira idari para cezası uygularken konuyla ilgili adli süreç başlatıldı…
 
Eşsiz güzellikte ki koyları ve billur gibi berrak deniziyle tatilcilerin gözdesi olan Türkiye’nin turizm cenneti Bozcaada, bu defa çevre kirliliğiyle gündeme geldi. Adayı ziyaret eden misafirlerden giderken ücret tahsil etmesiyle gündemde olan Bozcaada Belediyesinin terfi istasyonundaki pompaların kapasite yetersizliğinden kaynaklı atık suların denize deşarj edildiği tespit edildi.
 
Denizde ki kötü koku ve kirliliği fark eden vatandaşların şikayetlerini ihbar kabul eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekiplerinin incelemesi sonrası denize atık su deşarjı durduruldu. Bakanlık, çevre kirliliğine neden olduğu gerekçesiyle Bozcaada Belediyesi’ne 1 milyon 161 bin lira idari para cezası uyguladı ve aynı zamanda konuya ilişkin adli süreç başlatıldı.
 
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Bozcaada Belediyesinin terfi istasyonundaki pompaların kapasite yetersizliğinden kaynaklı atık suların denize deşarj edildiği tespiti sonrası İl Müdürlüğü ekiplerimiz, duruma müdahale etmiş ve denize atık su deşarjı tamamen durdurulmuştur. Çevre kirliliğine neden olan Bozcaada Belediyesine 1 milyon 161 bin lira idari para cezası uygulanmış ve adli süreç başlatılmıştır” denildi.
Haber:Çanakkale Özel Haber


Kaynak: Haber Merkezi
Yorum Ekle
İsim
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Dada Mahmut14 - 29.07.2024 17:56:42
Şimdi biz boklu sularda mı yüzüyoruz