Sokaklar başıboş köpek dolu!

Sokaklar başıboş dolaşan köpeklerle dolu. Büyükten küçüğe sokağa çıkan her vatandaş köpeklerden tetirdin oluyor, korkuyor, ürküyor...

2876
Sokaklar başıboş köpek dolu!

Kimi “Çocuğumu köpek ısırdı” diyor...
Kimi “Kapımızın önünde köpek sürüsü var dışarı çıkamıyorum” diyor...
Kimi de “Yerel belediyeler sokak köpeklerini topladıktan sonra kulaklarına küpe vurup tekrardan sokağa salıyor. Biz zaten sokağa salınan köpekten tedirgin oluyoruz. Kulağına küpe takıldığında zararsız mı oluyor?” diye tepkisini dile getiriyor...
 
Sokakta sahipsiz şekilde dolaşan aç köpeklerin çocuklara ve insanlara nasıl saldırdıklarını televizyon ekranlarında çoğu zaman izliyoruz.

Markete veya okula giden çocuğunuza az bir köpeğin saldırdığını yüzünü, kol ve bacaklarını ısırıp parçaladığını düşünün?
Nasıl bir tepki verirsiniz?
İnanın bunu düşünmek istemez hiçbir baba ve anne...
 
Önceki aylarda Gaziantep ilinde sokakta başıboş dolaşan pitbull saldırısına uğrayan 4 yaşındaki çocuğun görüntülerini hepimiz televizyon veya sosyal medyalarda izledik. Köpeğin çocuğa saldırısı ülke genelinde infial yarattı.
Bu görüntüleri izleyen her anne ve babanın yüreği paramparça oldu...
Görüntü ülkede infial yarattı...

Çok merak ediyorum, bu korkunç görüntülere izleyen hayvan severlerin tepkisi ne oldu acaba? Üzüldüler mi yoksa normal mi karşıladılar?

Hepimizin yüreğini parçalayan bu korkunç görüntülere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da sessiz kalmadı...
Sokak hayvanlarının başıboş sokakta dolaşıp insanları tedirgin etmemeleri konusunda belediye başkanlarına çok net bir çağrıda bulundu.

Şunları söyledi: “Sahipsiz hayvanların yerinin sokaklar değil, barınaklar olduğunu unutmamamız lazım. Büyükşehirlerimiz olmak üzere tüm belediye başkanlarımıza sesleniyorum. Sahipsiz hayvanlar için lütfen önlem alın, sıcak barınaklar kurun. 2019 seçimlerinde yayınladığımız manifestoyu asla akıldan çıkarmamanız gerekiyor. ...” dedi.

Mesajdaki can alıcı sözler şunlar: “Sahipsiz hayvanların yeri sokak değil, barınak...”

Sokaktaki sahipsiz köpekleri toplatıp varsa barınma merkezine götürüyorlar. Köpek yaralıysa yarası pansuman ediliyor, iğne vurup kulağına küpe takıp tekrar sokağa salıyorlar...

Vatandaş o sahipsiz köpeği sokakta görmek istemiyor! Markete, okula, çarşıya gittiğinde veya dışarı çıkıp yürüyüş yaptığında sokakta köpek sürüsüyle karşılaşmak istemiyor vatandaş!

Sorun o köpeğin sokakta dolaşması...

Ne kadar iğne vurup “kuduz değil” deseniz de, ne kadar kulağına küpe vursanız da köpek sokakta korku salıyorsa sorun çözülmemiştir demek...

Gaziantep ilinde başıboş dolaşan pitbull köpeği saldırısına uğrayan 4 yaşındaki küçük kızın durumu ciddiyetini koruyor...
O çocuk iyileşse bile yaşadığı korkuyu ömrü boyunca unutmayacaktır...

Bir takipçimizin biz anlattığı olaya bakarmısınız?
Üniversiteye giden kızım önceki akşam evde “baba markete gidip çerez falan alacağım...” dedi. Saat akşam üzeri 18.30, dışarısı karanlık. Kızıma gitmesini söyledim ama dikkatli olmasını da tembihledim...
Market 100 metre evimizin yanında...
Kızım 40 dakika sonra eve gelebildi. Eve girdiğinde soluk soluğa...
Neden bu kadar yoruldun demeye kalkmadan neredeyse hıçkırarak ağlayacaktı.
Markete giden sokağın üzerinde 8 tane sokak köpeği görünce korkup yolunu değiştirmiş. İki sokak öteden markete gidiyor. Dönüşte de yolunu uzatarak geliyor...
Korkuya bakar mısınız?

Sorun bu işte...
Köpeklerin sokakta dolaşması...
Geçtiğimiz aylarda Hayvan Hakları Kanunu Meclis’te kanunlaştıktan sonra tüm belediyelerde “Sokak Hayvanları Barınma Merkezleri” kurma zorunluluğu getirildi.
Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde ilimizdeki ilçelerde barınma merkezleri yapma zorunluluğu getirildi. 

Peki, bu barınma merkezleri sokak köpeklerinin tamamını sokakta toplayıp sokakları köpeklerden arındıracak mı?
Hayır!

Belediyeler, sokakta topladıkları köpekleri barınma merkezine götürecekler, kısırlaştırma aşısını vurup kulağına küpe takıp, yaralıysa yarasını pansuman edip tekrar sokağa bırakıyorlar(!)
Yani köpekler sokakta olmaya yine devam edecek...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yayınladığı mesajda ne diyor, “Sahipsiz hayvanların yerinin sokaklar değil, barınaklardır...”

Köpekler yine sokakta başıboş dolaşmaya, insanlara korku salmaya devam edecekler(!)

Sahi Avrupa ülkelerinde sokak köpekleri var mı?
Onlar bu sorunu nasıl çözmüş?


Kaynak: Haber Merkezi

Etiketler; #sokak #köpek
Yorum Ekle
İsim
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.