ÇANAKKALE TİCARET BORSASI BAŞKANI SN. KAYA ÜZEN’İN 25 KASIM KADINA YÖNELİK ŞİDDETİN ORTADAN KALDIRILMASI İÇİN ULUSLARARASI MÜCADELE GÜNÜ BASIN AÇIKLAMASI

KADINA ŞİDDET BİR İNSANLIK SUÇUDUR

750
ÇANAKKALE TİCARET BORSASI BAŞKANI SN. KAYA ÜZEN’İN 25 KASIM KADINA YÖNELİK ŞİDDETİN ORTADAN KALDIRILMASI İÇİN ULUSLARARASI MÜCADELE GÜNÜ BASIN AÇIKLAMASI

Her kadın şiddetten uzak bir yaşamı hak etmektedir.Kadına yönelik fiziksel ya da psikolojik olarak zarar veren, güç, baskı ve tehdit içeren her türlü tutum ve davranış bir insanlık suçudur. Bu suç ve çağdışılık kadınları yaşamlarının her alanında etkilemektedir.
Kadına yönelik şiddet; kadının maddî ve manevî bütünlüğüne zarar vermesi nedeniyle ciddi bir halk sağlığı problemidir. Kadının toplumsal yaşamını etkilemektedir. Çok önemli bir sosyal problemdir. Oysa, dinimize, tarihimize, köklü gelenek ve göreneklerimize baktığımızda, Türk toplumunda kadına her zaman değer verilmiştir.
Bu günün kadınlarımızın değerinin bir kez daha anlaşılmasına, haklarının yeniden hatırlanmasına ve hak ettikleri sosyal-ekonomik statüye ulaşmalarına vesile olmasını temenni ediyorum. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kaldırılması için Uluslararası Mücadele Günü kutlu olsun.
Kadınların Cumhuriyetle ve Uluslararası sözleşmelerle elde ettiği kazanımları ihlal edecek ve ortadan kaldıracak düzenleme ve değişikliklerin karşısında olmaya devam edeceğimizibildirir değerli kadınlarımıza saygılar sunarız.


Kaynak: Haber Merkezi

Etiketler; #çanakkale #çtb
Yorum Ekle
İsim
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.