Kırmızı et fiyatlarındaki artışın nedenini açıkladı
Ankara Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Sedat Akbulut, kırmızı et fiyatlarındaki yüzde 100’ü aşan artışın nedenini açıkladı.
Kırmızı et fiyatlarına iki hafta içinde 2 kez zam geldi. İstanbul Kasaplar Odası Başkanı Aydın Tüfekçi, son bir yılda kırmızı ete yüzde yüze zam yapıldığını belirtirken, zamların süreceğini kaydetti.
Et fiyatlarındaki artışın bir yanıyla enflasyonla ilişkili olduğunu diğer bir yandan ise artan girdi maliyetlerinden kaynaklandığını ifade eden kasaplar odası, üretimdeki azalmanın ise kritik önemde olduğunun altını çizdi.
Üretim düştü, fiyatlar yükseldi
Ankara Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Sedat Akbulut, "Bundan iki yıl önce 25-30 kilogram süt veren anaç hayvanlarımız kesime gitti ve besihanelerimiz yüzde 20-30 oranında üretimlerini azaltmaya gittiler. TÜİK verilerine göre ülkemizin hayvan varlığı son 6 yılın en alt seviyesindedir geçen yıla göre 4,3 milyon baş azalmış durumdadır" diyerek üretimdeki daralmaya dikkat çekti.
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.