Bayramiç’in Amerika’daki Gururu Yağmur Yalçın Edwards

Bayramiç Çırpılar Köyü kütüğüne kayıtlı Yağmur Yalçın Edwards Türkiye’deki tek holistik psikolog.

10382
Bayramiç’in Amerika’daki Gururu Yağmur Yalçın Edwards

Bayramiç Çırpılar Köyü kütüğüne kayıtlı Yağmur Yalçın Edwards Türkiye’deki tek holistik psikolog.   Lisansını Bahçeşehir Üniversitesi Psikoloji bölümü üzerine tamamladıktan sonra eğitimine Antioch University Los Angeles’ta Spritüel ve Derin Psikoloji odaklı Klinik Psikoloji yüksek lisans programıyla devam etmiştir. Zen Budist Rahip Takafumi Kawakami’nin Japonya’daki tapınağında klinik psikolojide Budist yaklaşımlar, mindfulness (bilinçli farkındalık) ve mental sağlığa holistik bakış eğitimlerini tamamladıktan sonra ‘Türk Topluluğuna Mindfulness Uygulamaları’ bitirme projesiyle yüksek lisansından mezun olmuştur. 
 
Bu projeyle birlikte Türkiye’de farklı derneklere “Mindfulness ile Stres Azaltma ve Daha Mutlu bir Yaşam” seminerleri vermiştir. Klinik stajını Antioch Universitesi danışma merkezinde tamamlayan Yağmur, Kaliforniya başta olmak üzere Amerika’nin farklı eyaletlerinde partneriyle birlikte “farklı olmak güzeldir”, “sürdürülebilirlik”, “çevre bilinci” ve “motivasyon” üzerine yılda 300’e yakın seminer vermeye devam ediyor. Aynı zamanda bütünsel sağlık ve beslenme üzerine 5000 yıllık antik sağlık sistemi olan Ayurveda eğitimlerine Kaliforniya’da devam ediyor.
 
Yağmur, mental sağlıkta bütünsel bakış açısını benimsemiştir. Amerika’dan sonra Türkiye’de yaşayan danışanlarına da beden, zihin ve ruh sağlığına odaklandığı online bütünsel terapi ile hizmet vermektedir.
 
Holistik terapi, psikosenteze dayanır ve kişinin fiziksel, mental ve duygusal özelliklerini bir bütün olarak ele alır. Bu sayede sinir, endişe ve stresten kaynaklanan psikolojik hastalıkları tedavi etmeyi amaçlar.
 
 


Kaynak: Haber Merkezi
Yorum Ekle
İsim
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Şükrü Gürbüz 1 - 19.11.2020 10:16:15
Yağmur Yalçın Edwards önce ailesi,doğduğu yer, vatanı ve bilim için bir gurur kaynağı olmuştur. Candan tebrik ediyorum. Hayatı boyunca sağlık ve başarılar dilerim.