1 No’lu Meslek Grubu Üyeleriyle ÇTSO'da Bir Araya Geldi

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu, ağırlıklı olarak maden, seramik, taş ocakçılığı, tuğla ve beton üretimi sektörlerinde faaliyet gösteren 1 No’lu Meslek Grubu üyeleri ile sektörde yaşanan gelişmeler ve sorunları görüşmek üzere ÇTSO Kongre Fuar Merkezi’nde bir araya geldi.

990
1 No’lu Meslek Grubu Üyeleriyle ÇTSO'da Bir Araya Geldi

ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı T. Selçuk Semizoğlu başkanlığında gerçekleştirilen meslek grubu toplantısında, Komite Başkan Yardımcısı Tamer Bıyıklı, Genel Sekreter Sema Sandal, Komite Temsilcisi Seçil Uğur ve sektör temsilcileri hazır bulundu.
 
“ENERJİ MALİYETLERİNDEKİ ÖNGÖRÜLEMEYEN ARTIŞLAR SEKTÖRÜN BELİNİ BÜKÜYOR”
 
Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu; “Pandemiden sonra yeniden meslek grubu toplantılarına başlamanın ve sizlerle yüz yüze bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Odamızda, Yönetim Kurulumuzla beraber her hafta bir meslek grubumuzu ağırlayarak, sektör temsilcileriyle görüşmeler yapmaya yeniden başlıyoruz. 1915 Çanakkale Köprüsü, Ezine Gıda İhtisas OSB, Çan Karma OSB ve Ayvacık Jeotermal OSB gibi önemli ekonomik  yatırımlarla beraber ilimiz; Trakya, Marmara ve Ege aksında önemli bir bağlantı noktası haline geldi. Orta vadede tamamlanması planlanan Umurbey-Balya otobanı ile bu aks arasındaki tüm bağlantılar da tamamlanmış olacak. Çanakkale iş insanları olarak lojistik avantajımızı en iyi şekilde değerlendirmek, bölge ve ülke ekonomimize katkı sağlayarak istihdam yaratmak da bizlere düşüyor. Odamız, sizlerin ticari faaliyetlerini kolaylaştırmak üzere özellikle bürokratik engellerin aşılmasında önemli bir aktör. Sizlerden ricam; ticari faaliyetlerinizle ilgili olarak karşılaştığınız sorunları bize iletmeniz. Bizler de konunun doğrudan muhataplarına yazılı ve sözlü olarak taleplerinizi iletir, sorunlarınızın takipçisi olabiliriz.”
 
Toplantıya katılan sektör temsilcileri; son günlerde oluşan kur dalgalanmaları, enerji maliyetlerinin yüksekliği, ruhsat ve izin süreçlerinde yaşanan sorunlar, üretim maliyetlerinde yaşanan artış ile ara ve kalifiye eleman sorununu dile getirerek, madenciliğin yasal mevzuat çerçevesinde yapılan bir üretim faaliyeti olduğunu vurguladılar.


Kaynak: Haber Merkezi
Yorum Ekle
İsim
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.