Pehlivan; Çiftçilerin Sesine Kulak Verin!

Bayramiç Ziraat Odası Başkanı İsmail PEHLİVAN , buğday hasadına kısa bir süre kaldığını ve sektörün fiyat beklentisinin giderek arttığını söyledi.

1378
Pehlivan; Çiftçilerin Sesine Kulak Verin!

Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla TMO’dan fiyat açıklaması beklendiğini dile getiren Pehlivan, “Unutulmamalıyız ki girdi maliyetleri en az üçe katlanmış çiftçimiz bu girdi maliyetleri ile ekim yapmak zorunda kalmıştır. Şimdi bu zamanda çiftçimize 6 -7 TL kg fiyatı biçmek buğday üretimi yapan çiftçimize yapılacak en büyük kötülüktür. Tane dekar maliyeti 5,50 kg -6,00 TL'ye ulaşmıştır. Tabi ki üzerine enflasyon oranında refah payı koyulup fiyatın bu şekilde hesaplanması gerekmektedir. 8 - 8,5 kg TL'nin altında her fiyat sektörü ve çiftçimizi zor durumda bırakacak üretimi baltalayacaktır. Çiftçilerimizin sesine kulak verilerek TMO'nun fiyatı açıklaması gerekmektedir” ifadelerini kullandı.


Kaynak: Haber Merkezi
Yorum Ekle
İsim
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.