BİR YER YÜZÜ CENNETİ AYAZMA

Çanakkale’nin Bayramiç ilçesi, Kazdağları’nın eteklerindeki Ayazma Pınarı Tabiat Parkı doğal güzellikleri, yeşili ve buz gibi bol suyu ile kendisine çekiyor. Muhteşem manzaraları, dinlendirici yeşil alanları ve doğal güzelliğiyle Kazdağı (İda) Ayazma Tabiat Parkı “huzuru” sunuyor.

3926
BİR YER YÜZÜ CENNETİ AYAZMA
VİDEO HABER

Mitolojide Afrodit, Hera ve Athena arasındaki Dünyanın İlk Güzellik Yarışmasının burada yapıldığına inanılıyor ve bunu yaşatmak için her yıl Sarıkız Şenliği düzenleniyor. Bayramiç’in doğu yönündeki Evciler Köyü’nün 5 km. ilerisinde Kazdağları’nın güzel mesire yerlerinden birisi olan Ayazma, ‘binbir pınarlı’ doğasıyla kendisine çekiyor. Ata Demirer’in Eyvah Eyvah filmindeki bir sahnenin de burada çekildiğini hatırlatalım. Yolunuz düşerse bu güzelliği görün derim. AYAZMA’NIN TARİHİ Kazdağları Türkiye’nin en önemli dağlarından bir tanesi. Eteklerinde sunduğu doğal güzellikler herkesi kendine çekiyor. Biga yarım adasının en yüksek dağı olan Kazdağları’nın mitolojideki ismiyle İDA’nın binlerce yıl önceki hikayelerini okuyoruz önce: “Mitolojide Afrodit, Hera ve Athena arasındaki Dünyanın İlk Güzellik Yarışmasının burada yapıldığını görürüz. Hikayeye göre Tanrılar, Thetis ile Peleus’un düğünü için toplandıklarında, düğüne davet edilmeyen Eris (Nifak), Athena, Hera ve Afrodit’in bulunduğu yere altın bir elma atar. Elmanın üzerinde “en güzeline” yazılıdır. Üç tanrıça arasında “en güzel benim” tartışması başlar. Zeus, en güzelin seçilmesinde hakem olarak İda Dağı’nda bulunan Paris’in görevlendirilmesini buyurur. Tanrıçalar, Paris’in önünde güzellikleriyle övünüp, ona armağanlar vaad ederler. Hera, Paris’e kendisini seçmesi durumunda evrenin krallığını; Athena savaşta yenilmezliği; Afrodit ise kadınların en güzeli Helena’nın aşkını vaad etmektedir. Bunun üzerine Paris, üç tanrıçadan en güzelinin Afrodit olduğuna karar verir ve altın elmayı ona verir.”



Kaynak: Haber Merkezi
Yorum Ekle
İsim
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.