Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı S.Kaya Üzen, TOBB Çanakkale Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Orçun Oktay ile birlikte, TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu’nun teşrifleri ile Gastronomi Akademisi Merkezini ziyaret ettiler.
İpekyolu Kalkınma Ajansının desteği ile Gaziantep Ticaret Odası tarafından yapımı süren “Gaziantep Gastronomi Akademisi”nde incelemelerde bulundular.
Konu ile ilgili bir değerlendirmede bulunan Başkan S. Kaya Üzen, "Gastronominin başkenti" olarak nitelendirilen Gaziantep'in mutfağı, bu unvana yakışır bir zenginliğe sahip. Antep mutfağının çeşitliliğinin örneklerini uygulama şansı yakalayacak ve genç nesillerce kendi öz mutfağını gelecek nesillere taşımayı hedefleyen Gastronomi Akademisi Merkezi Açılışının Gaziantep’e hayırlı olmasını diliyorum. Gaziantep mutfağının tanıtılması, katma değere dönüştürülmesi, nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesi için burada yapılacak çalışmaların hepsi Gaziantep mutfağını sürdürülebilir ve her zaman dinamik tutmaya yardımcı olacak çalışmalar olacaktır” dedi.
Başkan Üzen devamla “Çanakkale’mizde 115 çeşit tarımsal ürün üretilmekte olup, 65’i ekonomik değere sahipken, 47 ürün üretim miktarında Türkiye’de ilk on sırada yer almaktadır. İlimiz sahip olduğu kültür çeşitliliği sonucu zengin mutfak yapısı, coğrafi işaretli ürün sayısının her geçen gün artması, mutfağın temelleri olan et ve süt ürünleri ile zeytin ve zeytinyağı sektörünün gelişmişliği, gıda sektöründe öncü konumda olması, geniş ve verimli toprakları, uygun iklimi ile Türkiye’de gıda üretiminde öne çıkmaktadır. İlimiz gastronomi turizminin gelişim kaydetmesi için uygulanacak stratejileri netleştirmek, stratejilere uygun olarak da yürütülecek faaliyetleri belirlemek amacıyla Borsa olarak çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Çanakkale’nin tarihi ve doğal güzelliklerine lezzetli Çanakkale ürünlerinden üretilen yemeklerimizi de ilave ederek, gastronomi kenti olmak için önümüzdeki süreçte çalışmalarımız devam edecektir” dedi.
Kaynak: Haber Merkezi
İpekyolu Kalkınma Ajansının desteği ile Gaziantep Ticaret Odası tarafından yapımı süren “Gaziantep Gastronomi Akademisi”nde incelemelerde bulundular.
Konu ile ilgili bir değerlendirmede bulunan Başkan S. Kaya Üzen, "Gastronominin başkenti" olarak nitelendirilen Gaziantep'in mutfağı, bu unvana yakışır bir zenginliğe sahip. Antep mutfağının çeşitliliğinin örneklerini uygulama şansı yakalayacak ve genç nesillerce kendi öz mutfağını gelecek nesillere taşımayı hedefleyen Gastronomi Akademisi Merkezi Açılışının Gaziantep’e hayırlı olmasını diliyorum. Gaziantep mutfağının tanıtılması, katma değere dönüştürülmesi, nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesi için burada yapılacak çalışmaların hepsi Gaziantep mutfağını sürdürülebilir ve her zaman dinamik tutmaya yardımcı olacak çalışmalar olacaktır” dedi.
Başkan Üzen devamla “Çanakkale’mizde 115 çeşit tarımsal ürün üretilmekte olup, 65’i ekonomik değere sahipken, 47 ürün üretim miktarında Türkiye’de ilk on sırada yer almaktadır. İlimiz sahip olduğu kültür çeşitliliği sonucu zengin mutfak yapısı, coğrafi işaretli ürün sayısının her geçen gün artması, mutfağın temelleri olan et ve süt ürünleri ile zeytin ve zeytinyağı sektörünün gelişmişliği, gıda sektöründe öncü konumda olması, geniş ve verimli toprakları, uygun iklimi ile Türkiye’de gıda üretiminde öne çıkmaktadır. İlimiz gastronomi turizminin gelişim kaydetmesi için uygulanacak stratejileri netleştirmek, stratejilere uygun olarak da yürütülecek faaliyetleri belirlemek amacıyla Borsa olarak çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Çanakkale’nin tarihi ve doğal güzelliklerine lezzetli Çanakkale ürünlerinden üretilen yemeklerimizi de ilave ederek, gastronomi kenti olmak için önümüzdeki süreçte çalışmalarımız devam edecektir” dedi.