Bayramiç Tahin Helvası Coğrafi Mahreç İşareti Tescil Belgesi Takdim Töreni Yapıldı.

Başvuru süreci tamamlanan Bayramiç Tahin Helvasının Coğrafi Mahreç İşareti tescil belgesi 25.11.2021 tarihinde Türkpatent'te gerçekleştirilen törenle Türk Patent Başkanı Prof. Dr. Habip Asan tarafından takdim edildi.

1580
Bayramiç Tahin Helvası Coğrafi Mahreç İşareti Tescil Belgesi Takdim Töreni Yapıldı.

Törene Çanakkale’mizi temsilen AK Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan, Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ, , Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı S.Kaya Üzen, Çanakkale Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ünal Özcan, Bayramiç Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmail Yıldırım, Biga Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İbrahim Mutur, Çan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Emin Görgün, Bayramiç İlçe Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Çobanoğlu, Bayramiç Ziraat Odası Başkanı İsmail Pehlivan, Yönetim Kurulu Üyeleri Adem Örnek, Hüseyin Peker, Tatlan Helva Bahar Koçer, Hüsnüoğulları Helva Ege Şenol, Sefa Akyüz Helva İbrahim Akyüz katıldı.
 
Konu ile ilgili değerlendirmede bulunan Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Pehlivan,
“İnsanımızın, toprağımızın, kültürümüzün, tarihimizin değerlerinden olan Kaz Dağları kuzey yamacında yer alan ve Çanakkale’nin Bayramiç ilçesiyle özdeşleşen Bayramiç Tahin Helvamız bölgemizin önemli bir değeri. Odamızın çalışmaları ile böyle değerli bir ürünümüz coğrafi mahreç işaretiyle taçlandırıldı. Böylelikle Bayramiç helvamızın hem geçmişten gelen özellikleri hem de kaliteleri güvence altına alınmış ve ticarileşmesinin sağlanması için fırsat yakalanmıştır.” dedi.
 
Coğrafi işaretle benzerlerinden farklılaşmış ürünlerin koruma altına alındığını söyleyen Başkan İsmail Pehlivan “Çanakkale’mizin sahip olduğu coğrafi işaret potansiyelini katma değere dönüştürmek, ülkenin ekonomisine ve ihracatına katkı sunmak çok kıymetli. Coğrafi mahreç işaretinin alınmasında Başta Sayın Valimiz İlhami Aktaş, Grup Başkan Vekilimiz Bülent Turan, Milletvekilimiz Jülide İskenderoğlu, Türkpatent Başkanımız Prof. Dr. Habip Asan, bizlerden maddi, manevi desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Kaya Üzen ve Meclis Başkanı Abdullah Deniz, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selçuk Semizoğlu, İl Tarım ve Orman Müdür Erdem Karadağ, İlçe Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Çobanoğlu, Tatlan Helva Bahar Koçer, Hüsnüoğulları Helva Ege Şenol, Sefa Akyüz Helva İbrahim Akyüz, Karagöz Helva Mehmet Ali Karagöz, Sevinç Helva İbrahim Sevinç ve Ziraat Odası yönetim, meclis kurulum ve personelim olmak üzere emeği olan katkı sunan herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
 


Kaynak: Haber Merkezi
Yorum Ekle
İsim
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.