İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2021 Yılı Üçüncü Toplantısı Çan’da Düzenlendi

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu’nun 2021 yılı 3. olağan toplantısı; Çanakkale Valisi Sayın İlhami Aktaş başkanlığında, Çan ve Yenice Kaymakamlarının katılımları, Çanakkale İŞKUR İl Müdürlüğünün koordinasyonunda, Kale Seramik ev sahipliğinde düzenlendi.

770
İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2021 Yılı Üçüncü Toplantısı Çan’da Düzenlendi

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu’nun 2021 yılı 3. olağan toplantısı; Çanakkale Valisi Sayın İlhami Aktaş başkanlığında, Çan ve Yenice Kaymakamlarının katılımları, Çanakkale İŞKUR İl Müdürlüğünün koordinasyonunda, Kamu kurumlarının müdürleri, dernek ve federasyon başkanlarının iştiraklari ile Kale Seramik ev sahipliğinde düzenlendi.
 
Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mehmet Uğur Yavuz toplantının açılış konuşmasında Çan ilçesinde kurulacak olan Karma OSB’nin önemine ve istihdama yapacağı katkıya değinip sözü Çan Kaymakamı Mustafa Gürdal’a bıraktı. Gürdal sunumunda Karma OSB’nin iş planı, hedefleri, Çan ilçesine ve Çanakkale’ye getireceği yatırım-istihdam potansiyelini kurul üyeleriyle paylaştı.
 
Çanakkale’ye gelen yatırım talepleri ve Çan OSB teşvikleri hakkında Güney Güney Marmara Kalkınma Ajansı Genel Koordinatörü Recai Başaran istatistiklerle desteklediği sunumunu gerçekleştirdi.
 
Toplantının üçüncü ve dördüncü gündem maddelerini oluşturan 2021 yılı Ocak-Eylül ayları arasında ilimizdeki istihdam durumu, İŞKUR faaliyetleri ve Çanakkale’de Kadın istihdamı konuları hakkında Kurul üyelerine Çanakkale İŞKUR İl Müdürlüğünde görevli İş ve Meslek Danışmanı Şeyda Topuz tarafından bilgi verildi.
 
Toplantının Kadın İstihdamı gündemi kapsamında Çan’daki kadın istihdam oranı yüksek firmalarından biri olan Ercem Mobilyanın sahibi Cem Durgun ve yine istihdamda kadınlara önemli bir yer veren, toplantıya da ev sahipliği yapan Kale Seramik Genel Müdürü Altuğ Albaş, firmalarının çalışmalarını paylaştılar.
 
Yapılan değerlendirmelerin ardından İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı, 2021 Ocak- Haziran Dönemi Denetim Raporlarının denetim raporlarının kurula sunulması, yeni program ve kursların 2021 yılı Eğitim Planına eklenmesi, oda, borsa, sendika, özel sektör ile kurum ve kuruluş temsilcilerinin görüş ve önerilerini belirtmesiyle sona erdi. 


Kaynak: Haber Merkezi
Yorum Ekle
İsim
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.