Kazdağları'nda Ayı Mantarı Zamanı

Bayramiç Kazdağları eteklerinde sonbaharda yağan yağmurların ardından çıkan ayı mantarı köylüler tarafından toplanarak satılıyor. Mantarın kilosu 20-25 liradan tüccarlar tarafından alınıyor.

810
Kazdağları'nda Ayı Mantarı Zamanı

Bayramiç Kazdağları eteklerinde sonbaharda yağan yağmurların ardından çıkan ayı mantarı köylüler tarafından toplanarak satılıyor. Mantarın kilosu 20-25 liradan tüccarlar tarafından alınıyor. Ormanlık alanlardan toplanan mantarlar firmalara satılıyor. Mantarları alan firmalar ise ürünleri işleyerek Avrupa ülkelerine ihraç ediyor.

Mantarların her yıl Ekim ve Kasım aylarında çıkmaya başladığını belirten Karaköy'lü Ömer Eren,
"Her sene bu zamanlar da mantar oluyor, millette toplayarak üç beş kuruş para kazanıyor. 27 Ekim'den başlayarak mantar alımları başlamış bulunmaktadır. Günlük 300-400 kg mantar çıkarıyoruz. Bu mantardan günlük 8bin ile 10bin lira arası para kazanmaktadır köyümüz. Elma sezonunu yeni bitirdik bizim için yeni güzel bir gelir kapısı oldu. Yağışlar erken olunca, mantarlar da biraz daha erken çıkıyor. Ekim aylarında çıkabilir ama yağışlar biraz geç düştüğü zaman da geç çıkıyor. Bu sene de inşallah havalar böyle giderse çok çıkacağını tahmin ediyoruz" dedi
Haberin videosu için linki tıkyayınız...
https://www.facebook.com/burasibayramic/videos/278616890140704

Yorum Ekle
İsim
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.