Çanakkale İşkur, Meslek Tanıtım Günleri Etkinliklerine Çanakkale Anadolu İmam-Hatip Lisesi’nde Başladı

Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından, yeni eğitim-öğretiminde Meslek Tanıtım Günleri’ne Çanakkale Anadolu İmam-Hatip Lisesi’nde başlandı.

1404
Çanakkale İşkur, Meslek Tanıtım Günleri Etkinliklerine Çanakkale Anadolu İmam-Hatip Lisesi’nde Başladı

Yüz yüze eğitimin başlamasıyla ilk kez düzenlenen program kapsamında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nimetullah Akınn, Çanakkale İl Müftü Yardımcısı Mehmet Ali Bal ve Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür Vekili Mehmet Uğur Yavuz’un katılımlarıyla gerçekleşti.
Çanakkale’mizde okuyan lise öğrencilerine yönelik hayalini kurdukları meslekler hakkında, kariyer sahibi kişilerin kendi hayat tecrübelerini aktaracakları öğrenci-kariyer erbabı buluşması ettiklerine yönelik çalışmanın ilki düzenlendi.
Öğrencilerin üniversite seçme noktasında doğru tercihleri yapması, kendilerine en uygun olan meslekte eğitim almaları, kendilerini doğru değerlendirmelerine bağlı olduğu bu kapsamda da İŞKUR’un öğrencilere yönelik olan Mesleki Yönelim Test Bataryası’nın bulunduğu İş ve Meslek Danışmanı Yasin Sezgin tarafından dile getirildi.
 Meslek Tanıtım Günü açılış konuşmasını İŞKUR İl Müdürü Vekili Mehmet Uğur Yavuz gerçekleştirdi. Yavuz; gözlemleri sonucunda ilahiyat kariyeri hakkında somut örneklere ihtiyaç olduğunu dile getirdi. Bu kapsamda da Meslek Tanıtım Günü’nde öğrencilere eğitim hayatlarını bu minval üzere tamamladıklarında Diyanet’te ya da üniversitede ne gibi meslekleri icra edeceklerini göstermek istediklerini beyan etti. 
Çanakkale Müftü Yardımcısı Mehmet Ali Bal eğitim hayatına Çanakkale-Biga’da yer alan İmam-Hatip Lisesinde tamamladığını ardından üniversite hayatına da yurtdışında tamamladığını dile getirdi. Görev hayatına İstanbul Eyüp İmam-Hatip Lisesinde geçici olarak başladığını söyledi. Bal; bu esnada kendisine imamlık vazifesinin de verildiğini ve hayat tecrübesi olarak hayatının dönüm noktası olduğunu dile getirdi. Yüksek lisansını tamamlarken bir yandan da askerlik vazifesini icra ettiğini aynı zamanda da Diyanet’in alımlarını da takip ettiğini dile getirdi. Müftülük sınavından sonra ilk görev yerinin Erzurum olduğunu ve sürecin halen Çanakkale’de devam ettiğini beyan etti.
ÇOMÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Nimetullah Akın ilköğrenimini Erzurum’da tamamladığını söyledi. Ardından babasının da yönlendirmesiyle hafızlığa başladığını bu dönemde de liseyi açıktan bitirdiğini dile getirdi. Lise tercihleri döneminde farklı fakültelerin farklı bölümlerini ve buna ilaveten de ilahiyat fakültesinin de tercihlerinin arasında yer aldığını sözlerine ekledi. Akın; şu an olsa 25 tercihinin de ilahiyat üzerine olacağını kariyerinden memnun olduğunu dile getirdi. Asıl olanın gönlünüzle uyuşan meslekleri icra etmek olduğunu; kişinin ruhuyla uyumlu işlerde çalışmasının onu başarıya götüren en önemli etmen olduğunu sözlerine ekledi. Konuşmasının devamında içerik-şekil uyumunun işin niteliğini belirlediğini ve bu durumun göz ardı edilmemesinin önemini vurguladı.
Programın kapanış konuşmasında kişilerin kariyer yolculuklarında kendilerine olan inanç ve değerlerle birlikte var olduklarını bunun meslek-iş dengesinde de sağlanmasının gerekliliği konusuna değinildi. Konuklar soru-cevap kısmından sonra etkinliğin düzenlendikleri için Çanakkale Anadolu İmam-Hatip Lisesi Müdürü Hüseyin Şengil ve Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Vekili Mehmet Uğur Yavuz ve öğrencilere teşekkürlerini sundular.


Kaynak: Haber Merkezi

Etiketler; #işkur
Yorum Ekle
İsim
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.