Ayva Hasadı Başladı

1852
Ayva Hasadı Başladı

Ayva Hasadı Başladı

Ayva dünyada çok eski yıldan beri bilinmektedir. Anavatanının Kuzey-Batı İran, Türkistan ve Anadolu olduğu bilinen ayva, sofralık tüketiminin yanı sıra, reçel, jöle, marmelat ve meyve suyu olarak da değerlendirilebilmektedir. Ayrıca pektin ve tanen açısından endüstri alanında da kullanılmaktadır.
Yetiştiricilik, hasat ve depolama kolaylığıyla birlikte son yıllarda pazarda iyi fiyat bulması üreticilerin kapama ayva bahçeleri kurmalarını özendirmektedir.  

Ayva ülkemizde Marmara, Akdeniz, Ege ve Batı Karadeniz'de yetiştirilmektedir. Sarı renkli güzel görünümlü hoş kokulu ve ağır bir meyvedir. Kabukları ve etli kısımları sert olan ayva; yenildiğinde ağızda mayhoş bir tat bırakır. Rengi yeşilden sarıya değişir ve tadı elma ile şeftali arasındadır.

         

 


Kaynak: Haber Merkezi
Yorum Ekle
İsim
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.