‘‘Trüf Avcılığı ve Yetiştiriciliği" Eğitimine Çanakkaleli Vatandaşlarımızdan Yoğun İlgi

Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü bünyesinde, Orman Genel Müdürlüğü Odun Dışı Ürün ve Hizmetler Dairesi Başkanlığınca 17.06.2021 günü TRÜF AVCILIĞI ve YETİŞTİRİCİLİĞİ eğitimi düzenlenmiş ve bu eğitime toplam 121 istekli katılmıştır.

1094
‘‘Trüf Avcılığı ve Yetiştiriciliği

Toplantıya Odun Dışı Ürün ve Hizmetler Dairesi Başkanı Özgür Balcı, Çanakkale Orman Bölge Müdürü Enver Demirci, Çanakkale Orman Bölge Müdür Yardımcılarımız, Şube Müdürlerimiz, Orman Mühendisleri, Trüf toplayıcıları, Üreticileri ve Mantar avcıları katıldılar.
Eğitiminde konuşmalarını yapan Bölge Müdürümüz ve Daire Başkanımız; Trüf Mantarının dünyada ve Ülkemizde her geçen yıl değerini ve pazarını artırdığını, Orman Genel Müdürlüğümüzde, ormanlarımızdaki doğal zenginlikleri tespit ederek kamuoyu farkındalığını artırmak, kırsalda yaşayan insanlarımıza yeni bir ekonomik kazanç kapısı açmak ve bu zenginliği ülke ekonomisine kazandırmak gayesi ile bu eğitimi düzenledi, katılımlarınız için hepinize teşekkür ederiz. dediler
Konuşmaların ardından, Orman Genel Müdürlüğü Odun Dışı Ürün ve Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Bitkisel Ürünler Şube Müdürü Zafer Filiz sunumunda Trüf avcılığı ve yetiştiriciliği konularında uygulamaya yönelik bilgiler verdiler. Özellikle tam olgunlaşmadan, mevsiminde toplanmayan trüf mantarlarının yeterli aromatik özelliği henüz kazanmadığından, ekonomik kayıplara sebep olunduğunu, ayrıca mikorizal yapıya ve doğaya çok zarar verildiğini vurgulamıştır.
Eğitimin ikinci bölümünde arazide Trüf bulma çalışması için Ziyafettin Arslan ve Köpeği Artur eşliğinde, katılımcılara Trüf Avcılığında arama öncesi ve sonrası yetişme ortamının bozulmaması için dikkat edilecek hususlarda uygulamalı gösterilerek, eğitim sonuçlandırılmıştır.


Kaynak: Haber Merkezi

Etiketler; #orman
Yorum Ekle
İsim
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.