Semih Kaplanoğlu'nun 'Bağlılık Hasan' filmi, Cannes'da Ülkemizi Temsil Edecek.

Ödüllü yönetmenin 'Bağlılık Üçlemesi'nin ikinci filmi 'Bağlılık Hasan', 74. Cannes Film Festivali'nin resmi bölümlerinden 'Belirli Bir Bakış' seçkisinde yer alacak.

2782
 Semih Kaplanoğlu'nun 'Bağlılık Hasan' filmi, Cannes'da Ülkemizi Temsil Edecek.

Kaplan Film ve Sinehane ortak yapımı filmin çekimleri 2019'un sonbahar aylarında Çanakkale'nin Bayramiç ilçesinde ve köylerinde gerçekleştirildi. Ziraat Odası Başkanı İsmail Pehlivan'ın film çekimleri sırasında bir çok yardımı oldu.
Cannes Film Festivali'ne dünyanın her yerinden her zamankinin 2 katı film geldiğini aktaran Kaplanoğlu, "Resmi bölüme seçilen 38 filmden biri de bizim filmimiz. Un Certain Regard'da Türkiye'yi temsil etmekten çok mutluyuz. Bağlılık Hasan'ın gerçekleşmesinde ne Eurimages gibi bir film fonu ne Kültür ve Turizm Bakanlığımızın desteği ne de uluslararası ortaklar var. Filmin yapımını Kaplan Film'le üstlenen ve bize güvenen Sinehane'ye ve tüm ekibime teşekkürü borç bilirim." diye konuştu.


Kaynak: Özel Haber

Etiketler; #sanat #kültür
Yorum Ekle
İsim
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.