Aşılanan Yabani Kestanelerin Kontrolü Devam Ediyor.

Ak Parti Grup Başkanvekili, Çanakkale Milletvekili Bülent TURAN ve Çanakkale Milletvekili Jülide İSKENDEROĞLU’nun da yakından takip ettiği ormandaki yabani kestanelere yapılan aşılama çalışmaların takibi devam ediyor.

838
Aşılanan Yabani Kestanelerin Kontrolü Devam Ediyor.

Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü, Bayramiç Orman İşletme Müdürlüğü, Mekkare Orman İşletme Şefliği Kestane Pınarı mevkiinde yöre halkına ve orman köylüsüne kestaneden elde ettikleri geliri artırmak, kalitesini ve pazar fiyatını yükseltmek amacıyla aşılama yapılan sahalar gezilerek görüldü.
 
Çanakkale Orman Bölge Müdürü Enver DEMİRCİ, Bölge Müdür Yardımcısı Yusuf KARARTI, Bayramiç Orman İşletme Müdürü Zafer ÖZBEK, İşletme Müdür Yard.Evren ARIK'ın katılımı ile gerçekleşen Kazdağlarında kestanenin doğal olarak yayılış gösteren ormanlık alanlarda yapılan arazi incelemelerinde, Çanakkale Orman Bölge Müdürü Enver DEMİRCİ; Kaz Dağları'nda doğal olarak yetişen kestaneleri ekonomiye kazandırmak ve yöre insanının gelir seviyesini artırmak amacıyla yapılan Kestane aşılama çalışmasının Milli ekonomiye ve orman köylüsüne sağlayacağı katkılar kapsamında değerlendirilmelerde bulundular.
 


Kaynak: Haber Merkezi

Etiketler; #orman #kestane
Yorum Ekle
İsim
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.