Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bilim Kurulu sonrası açıklama yapıyor

Sağlık Bakanı Koca: Hatay, Adana, Samsun, Antalya, Mersin ve Ordu'da vaka sayılıarmız artmaya devam ediyor.

1294
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bilim Kurulu sonrası açıklama yapıyor

Bu durum karşısında daha sıkı tedbirler kaçınıllmaz olmuştur. Bu ay başında başlayan kısıtlayıcı tedbirlerin etkisini yakından takip ediyoruz. Henüz daha ilk günlerdeyiz.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamalarından satır başları;
-Etkili korunma tedbirlerinin uygulanması konusunda ısrarcıyız. Çünkü pandemiden şu an için daha etkili başka bir kurtulma yolu yok.
-Aşı, vatandaşlarımıza bedelsiz olarak verilecektir ve sağlık kuruluşlarımız tarafından yapılacaktır.
-Sağlık Bakanı Koca, 9 Aralık tarihli koronavirüs tablosunu paylaştı. Son 24 saatte yapılan test sayısı 204 bin 411 olurken, 31 bin 712 yeni vaka tespit edildi. Bugün koronavirüsten 217 kişi hayatını kaybetti. Ağır hasta sayısı 5 bin 901'e ulaştı.  
-Aşının zorunlu olmasını şimdilik düşünmüyoruz. Daha çok vatandaşımızı ikna ederek aşılama yapma düşüncesindeyiz.
-Yılbaşı ile ilgili yılbaşı gecesi dahil olmak üzere Sayın Cumhurbaşkanımız açıklamıştı biliyorsunuz. Yılbaşı gecesi de kısıtlama tabi ama kaç gün olacağıyla ilgili olarak salgının seyrini gelecek haftaki sonuçlar belirleyecektir.
-Bu dönemde sağlık çalışanlarımız büyük yük altındalar. Sağlık çalışanların PCR pozitif olan vaka sayımız 120 bini geçti. Hayatını kaybedenlerin sayısı ise bu dönemde 216 kişi oldu.


Kaynak: DHA

Etiketler; #sağlık
Yorum Ekle
İsim
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.