Gökhan Uysal: Birleşmiş Milletler 2022 yılını Balıkçılık ve Su Ürünleri Yılı ilan etti

Dünya Sağlık Örgütü; balık tüketiminin artması için haftada 3 öğün balık tüketimini tavsiye ediyor. Balık tüketimi pandemide daha da önem kazanırken, Birleşmiş Milletler, 2022 yılını Uluslararası Balıkçılık ve Su Ürünleri Yılı(IYAFA 2022) ilan etti.

820
Gökhan Uysal: Birleşmiş Milletler 2022 yılını Balıkçılık ve Su Ürünleri Yılı ilan etti

Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Su Ürünleri Sektör Kurulu Temsilcisi Gökhan Uysal Su Ürünleri Sektörü ve 2022 yılının Uluslararası Balıkçılık ve Su Ürünleri Yılı ilan edilmesi ile ilgili değerlendirmede bulundu.
 
Su Ürünleri sektörü son 50 yılda hızlı bir gelişme gösteren, uluslararası ticaretteki payı ile hem günümüzün küresel balıkçılığında önemli rol almış hem de küresel ekonomide itici güç olarak kendini göstermektedir.
Dünyanın en büyük hayvansal protein kaynaklarından biri olan su ürünlerimiz, sektör olarak günümüzde tüm ülkelerin ekonomisine sürekli girdi sağlayan önemli sektörlerden biridir.
 
PANDEMİ SU ÜRÜNLERİNE İLGİYİ ARTTIRDI
Çanakkale Boğazımız su ürünleri açısından çok çeşitli türlerin yaşayabilmesine imkân vermekte ve birçok türün göç yolu üzerinde bulunmaktadır. Dünyada ve ülkemizde görülen koronavirüs  (COVID-19)  salgınına karşı alınacak en etkili önlemler arasında,  bağışıklık sisteminin güçlü tutulması, bunun için ise dengeli ve yeterli beslenilmesi gerektiği uzmanlarca bildirilmektedir. Buna bağlı olarak insanların sağlıklı beslenebilmek adına balık tüketimine ağırlık verdiği görülmüştür.
 
2023 İHRACAT HEDEFLERİ SEKTÖRÜMÜZÜ TEŞVİK EDECEKTİR.
Türk Su Ürünleri Sektörü ihracat rakamları son 20 yılda yaklaşık 18 kat artarak, 2020 yılında 1 milyar 53 milyon dolarlık ihracat rakamına ulaştı. 2021 yılının ilk çeyreğinde yüzde 28’lik artışla 247,8 milyon dolardan 304,5 milyon dolara yükselirken, su ürünleri sektörünün ihracatı miktar bazında 47 bin 505 tondan 56 bin 475 tona çıktı. Bu rakamların BM’nin 2023 yılı için ortaya koydukları 1,5 milyar dolar ihracat hedefine ulaşma konusunda sektörümüzü teşvik edeceği düşüncesindeyiz.


Kaynak: Haber Merkezi

Etiketler; #çtb
Yorum Ekle
İsim
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.