Tarım Orman İş Basın Açıklaması

Tarım ve Orman Emekçileri Ölmek İstemiyor

850
Tarım Orman İş Basın Açıklaması

Basına ve Kamuoyuna
Sağlık Bakanlığı’nın son açıkladığı veriler sonucunda kentimiz Çanakkale’nin vaka artış oranlarında Türkiye genelinde ilk beş sırada yer aldığını öğrenmiş olduk. Kentimizde yükselmekte olan salgından Tarım ve Orman Emekçileri olarak bizlerde payımıza düşeni aldık ve maalesef geçtiğimiz hafta Biga ilçemizde görev yapmakta olan bir arkadaşımızı kaybettik. Tüm mesai arkadaşlarımıza bu vesileyle bir kez daha başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz.  Bunun haricinde hala bir arkadaşımızın hastalığı çok ağır geçirmekte olduğunu 10 arkadaşımızın ise karantinada olduğunu kamuoyunun bilgilerine sunarız.
Çalıştığımız kurum maalesef sanki pandemi hiç yaşanmıyormuş gibi  gereken tedbirleri alma konusunda sınıfta kalmıştır. Asgari kontrol denilebilecek uygulamalar olan girişlerde ateş ve hes kodu kontrolü dahi yapılmamakta,kurum girişlerinde bulunması gereken dezenfektan gibi koruyucu malzemelerin tedariğinde sıkıntılar yaşanmaktadır. Bununla beraber merkez teşkilatında üst düzey önlemlerin alındığını hepimiz bilmekteyiz. Yani siyasal iktidarın pandemi süreci kriz yönetiminde ki sınıfsal tercihi bürokratlarına da sirayet etmiştir. Birileri korunaklı çalışma ortamlarında bu süreci geçirirken sahada çalışan arkadaşlarımız bir araçla beş kişi seyahat etmek zorunda kalmakta dolayısıyla zorunlu olarak mesafe kurallarına riayet edilememektedir.
Kamu emekçileri arasında artan vakaların önüne geçmek mümkündür yeter ki gereken önlemler alınsın. Geçtiğimiz hafta sendikamızında üyesi bulunduğu Birleşik Kamu İş Konfederasyonu adına  İl Başkanımız  Sn. Arda GEL tarafından bir açıklama yapılmış hem kentimizde uygulanmakta olan mesai saati uygulamasının gözden geçirilmesinin hem de dönüşümlü çalışma uygulamasına geçilmesinin bir aciliyet olduğu belirtilmiştir. Aynı talepler yine geçtiğimiz hafta Çanakkale Valiliğine resmi yazı ile de iletilmiştir. Bu talepleri sahipleniyoruz.  Yetkilileri kamu emekçilerine sağlıklı bir çalışma yaşamı sunma yönünde gereken tedbirleri  almaya davet ediyoruz.
Tarım Orman İş Çanakkale İl Temsilcisi Mustafa HELVACI


Kaynak: Haber Merkezi

Etiketler; #TarımveOrman
Yorum Ekle
İsim
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.