Ufuk Avrupa Programı Toplantısı Gerçekleşti

Avrupa Birliğinin 2021-2027 döneminde uygulayacağı 9. Çerçeve Programı olan Ufuk Avrupa Programı kapsamındaki Üniversiteler ve Araştırma Kurumlarına Yönelik Araştırmacı Destekleri Bilgilendirme Toplantısı Troya Kültür Merkezinde yapıldı.

934
Ufuk Avrupa Programı Toplantısı Gerçekleşti

Toplantıya; Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Süha Özden, Prof. Dr. Bünyamin Bacak, aktif ve başvuru aşamasında Avrupa Birliği Projesi olan akademisyenler katıldı.  
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Özden; 29 Mart 2021 tarihinde AB Başkanlığı, Yu¨kseköğretim Kurulu ve TÜBİTAK  işbirliği ile gerçekleştirilen Ufuk Avrupa Programı toplantısı ile ilgili bilgiler vererek  şunları söyledi: 
“Ufuk Avrupa Programı ile ilgili çok geniş bir yelpaze ve 95 Milyar Avroluk bir bütçe var. Bu çağrı dönemini paylaşmak için üniversitemizde Avrupa Birliği Projesi yapan hocalarımızla bir araya gelmek istedik. Amacımız bu konuda deneyimli, uzman, partnerleri, konuyla ilgili ilişkileri olan kadro ile Ufuk Avrupa Programı için güçlü projeler üretebilir misiniz? Sizler bu yolu öğrenmiş hocalarımız olarak bu yolda yürümek isteyen hocalarımıza ne tavsiye edersiniz? Bu hocalarımızı bu eko sistem içine çekebilir miyiz? gibi sorunların cevaplarını birlikte bulmak.” 
Dış İlişkiler Koordinatörlüğü’nden Öğr. Gör. Banu Akkök, Ufuk Avrupa Araştırma Destek Programı ile ilgili; programın alanları, bu alanların alt başlıkları, başvuru tarihleri ve ne kadar bütçeleri olduğu, TÜBİTAK destekleri ve ödülleri konularını içeren bir sunum yaptı. 
Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÇOBİLTUM)’dan Ögr. Gör. Kadir Yılmaz ve Öğr. Gör. Savaş Gürdal ise proje çağrılarının eşleştirme faaliyetleri, akademisyenlerimize uygun çağrıların açık olanlarının ve gelecek olanlarının belirlenmesi, bu çağrılara çalışması olan akademisyenleri eşleştirme, sistem üzerinden başvuruların nasıl yapıldığı ve hangi adımları içerdiğinin belirlenmesi ve projelerinizin eksiksiz bir şekilde komisyona sunulması adına destek sunacaklarının bilgisini verdi.  
Toplantıda fikir alışverişlerinin ardından bir değerlendirme konuşması yapan Rektör Prof. Dr. Sedat Murat, üniversitelerin gelişmesinin projelerle olacağının altını çizerek; “bunu ilk geldiğimiz günden beri söylüyoruz. Bunun için Araştırma Üniversitesi olmak gibi bir hedef de koyarak yola başladık. Araştırma üniversitesi olmak için bu tür faaliyetlerin toplantıların son sürat devam etmesi gerekiyor. Bu anlamda çalışan, katkı sunan herkese öncelikle teşekkür ediyorum ama en büyük teşekkürü Avrupa Birliği Projesi yürüten ve üniversitemize bu bağlamda büyük katkılar sunan hocalarımıza ediyorum. Maalesef bu sayı çok yüksek değil.  Bu projelere YÖK ve ülke olarak büyük önem veriyoruz. Ülkemizin bu projelerde çok daha ön planda olması gerekiyor” dedi ve ekledi: 
“Üniversite olarak proje yapılabilecek alanları belirleyip bu alanlarda çalışacak hocalarımızdan oluşacak ekipler oluşturmalıyız. Bu ekiplere de danışmalık yapacak hocalarımız olsun. Bu ekiplerin en ince ayrıntısına kadar teknik işlerini yapacak destek personeli ile destekleyelim.   Bir an önce bu çalışmalara başlayıp üniversitemizdeki bu potansiyeli ortaya çıkarıp Avrupa Birliği Projelerinin sayılarını arttıralım.”
Toplantı, aktif Avrupa Birliği Projesi olan Öğretim Üyelerine ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat‘ın teşekkür belgelerini takdimi ile son buldu.


Kaynak: Haber Merkezi

Etiketler; #çomü
Yorum Ekle
İsim
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.