İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden Yerli Yemlik Slaj Desteği

İlçe Tarım ve Orman Müdürülüğü birinci ürün veya ikinci ürün en az 5 dekar soya ile 5 dekar mısır yan yana ekerek beraber biçip karışık silaj yapmak isteyen üreticilerimize %75 hibeli tohum yardımı yapacağını duyurdu.

1106
İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden Yerli Yemlik Slaj Desteği

Konuyla ilgili olarak Bayramiç İlçe Tarım ve Orman Müdürü İbrahim ÇOBANOĞLU;
"Değerli Üreticilerimiz,
İlçemizde geçen yıl deneme ekilişi yaptığımız yerli yemlik silajlık SOYA FASULYESİ ile Silajlık mısır projemizi bu yıl ilçemiz geneline yaygınlaştırmayı planlıyoruz. Birinci ürün veya ikinci ürün en az 5 dekar soya ile 5 dekar mısır yan yana ekerek beraber biçip karışık silaj yapmak isteyen üreticilerimize %75 hibeli tohum yardımı yapacağız. Tohumlarımız mısır Tarım Kredi Tareks 6063, soya Yemsoy çeşitleri olup birlikte biçilmesi şartı vardır. Mart ayı sonuna kadar Müdürlüğümüz ile iletişime geçmeniz halinde taleplerinizi bildirebilir veya ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.
 
İyi Tarım Uygulamaları ve Organik Tarım yapan üreticilerimiz, Bakanlığımızca verilen İyi Tarım Organik Tarım Desteklerinden yararlanabilmesi için 29 Mart 2021 tarihine kadar Müdürlüğümüze müracaat etmesi gerekmektedir.
Çok şükür kış yağışlarımızı güzel aldık. Bahar da iyi gidiyor. Uyanan elma çeşitlerimizde havanın açılmasıyla birlikte bordo bulamacı ile başlayan bir kara leke hastalığı mücadelesine hazırlıklarımızı yapalım.
 
2021 yılı yem bitkisi eken üreticilerimiz ekilişlerini Müdürlüğümüze bildirerek arazide tespit ettirmeleri gerekiyor. Arkadaşlarımız kontrollere başladılar. Her yıl olduğu gibi yem bitkilerinin görülerek krokisi çizilip, süresi içinde dosya halinde Yem Bitkileri Desteği için Müdürlüğümüze bildirilmesi gerekiyor.
Besilik sığır desteklemesi askı listelerimiz askıdan indi. Kontrollerinizi yaptınız. Kesin listeleri Bakanlığımıza bildireceğiz.
 
Mart ayı ile birlikte Şap Hastalığına karşı hayvanlarımızı korumak için işletmelerinizi ziyaret ederek Bakanlığımızca gönderilen aşıları uygulamaya başladık. Hayvanlarımızın sağlığı insanlarımızın sağlığı olduğu bilinciyle özverili çalışmaları dolayısıyla tüm Veteriner Hekim arkadaşlarımıza teşekkür ederim.
Hayırlı cumalar, sağlıklı ve bereketli günler dilerim" dedi.


Kaynak: Haber Merkezi
Yorum Ekle
İsim
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.