Orman mesleki yeterlilik kursu verildi.

Ayvacık Orman İşletme Müdürlüğü tarafından  Ezine şefliğinde nitelikli elaman eksikliğini ortadan kaldırmak ve orman köylerinde yaşayan vatandaşları üretim işlerine yönlendirerek aile ekonomilerine destek sağlamak amacıyla MYK kursu düzenlenerek uygulamalı eğitim verildi.

1806
Orman mesleki yeterlilik kursu verildi.

Müdür Yard. Sinan Yılmaz, Ezine işletme şefi Koray Küçükosman, Ayvacik şefi Onur Kartoz ile birlikte Zerdalilik Köyü Muhtarı Adem Örnek ve Yanıklar Köyü'nden Musa Bilir katıldı. Kesme, sürütme, yükleme, boşaltma ve orman bakımı konularında teknik personel  tarafından verilen eğitime toplam 20 kişi katıldı. Eğitimin sonunda  düzenlenen yeterlilik sınavına giren 20 kişiden herkes sınavda başarılı olarak yeterlilik belgesini almayı hak kazandı. 
Konuyla ilgili olarak Müdür Yard. Sinan Yılmaz;
Yapılan Mesleki yeterlilik eğitimiyle iş sağlığı ve güvenliği noktasında  bilinçli hareket ederek, olumsuz kaza durumlarını minimize edeceğiz. Eğitimde elde ettiğimiz kazanımlarımızla  sağlıklı ormanların oluşturulmasında sorumluluk alacak, kaliteli emval üretimi yapacak,  bölgenin sanayi kuruluşlarının  ormanlardan elde edilen hammaddeye olan   ihtiyaçlarını karşılayacak  ve ekonomiye katma değer üreteceğiz.
Alınan eğitim ve belgenin anlamlı ve gerekli olduğunu belirten Müdür Yard. Sinan Yılmaz eğitime öncülük eden arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
Kazasız ve başarılı  bir üretim yılı temennisinde bulunan Müdür Yard. Sinan Yılmaz ve beraberindekiler tarafından, eğitimde başarılı olanlara sertifikaları verildi.


Kaynak: Haber Merkezi

Etiketler; #orman
Yorum Ekle
İsim
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.