ÇTSO ŞUBAT AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Şubat ayı olağan Meclis toplantısı koronavirüs tedbirleri kapsamında video konferans yöntemiyle yapıldı.

850
ÇTSO ŞUBAT AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Osman Okyay: “HEPİNİZİN BİLDİĞİ ÜZERE, BU YILIN EN ÖNEMLİ KONULARI ARASINDA YÜKSEK ENFLASYON GELİYOR. ARZ-TALEP DENGESİNİN KAYBOLMASI, ÜRETİM MALİYETLERİNDEKİ ARTIŞ, HAMMADDEDE İTHALATA BAĞLILIK VE DOLAYISIYLA KUR KRİZİNİN YARATTIĞI FİNANSMAN SORUNU ENFLASYONU OLUMSUZ YÖNDE ETKİLEDİ. GELİŞMİŞ ÜLKELERDE ÇÖZÜLEN ENFLASYON SORUNUNUN ÜLKEMİZ İÇİN DE BİR AN ÖNCE ÇÖZÜME KAVUŞMASI İÇİN MERKEZ BANKASI TARAFINDAN ATILAN ADIMLARI KIYMETLİ BULDUĞUMU İFADE ETMEK İSTİYORUM.”
Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu;  “SALGIN SEBEBİ İLE ÜYELERİMİZİN YAŞADIKLARI SIKINTI VE MAĞDURİYETLERİ TOBB BAŞKANIMIZA ZATEN SÜREKLİ İLETİYORUZ. EN SON OLARAK DA, HAFTA SONU KISITLAMASINDA İŞYERLERİ KAPALI OLAN KONFEKSİYON, ELEKTRONİK TİCARET, KIRTASİYE, OYUNCAK, MOBİLYA, TEKSTİL VB TİCARETİ İLE UĞRAŞAN ÜYELERİMİZİN SIKINTILARINI İLETTİK. BU ÜYELERİMİZ KURALLARA UYUYOR, İŞYERLERİ KAPALI, ANCAK ÜÇ HARFLİLER OLARAK TABİR ETTİĞİMİZ MAĞAZALARDA BU ÜRÜNLERİN HEPSİ HAFTA SONU SATILABİLİYOR. HAKSIZ REKABETİN YANI SIRA KISITLAMANIN DA AMACINDAN UZAKLAŞMASINA SEBEP OLUYOR.”
Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nın Şubat 2021 ayı olağan Meclis toplantısı 10 Şubat 2021 Çarşamba günü saat 15.00’de Covid-19 salgının tedbirleri kapsamında video konferans yöntemiyle gerçekleştirildi. Meclis açılış konuşmasını yapan Meclis Başkanı Osman Okyay; “Değerli Meclis Üyelerimiz, Saygıdeğer Katılımcılar, 2021 yılının bu ikinci toplantısında, Meclis Başkanlık Divanı adına hepinizi saygıyla selamlıyorum.
Sözlerime başlamadan önce İzmir’de geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Sel felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve baş sağlığı diliyorum. Felaketlerle dolu bir yılı geride bırakmamızın ardından önümüzdeki yılların sağlık, barış ve huzur getirmesini temenni ediyorum.
Deprem, sel gibi doğal afetlerden en az etkilenecek şekilde ülkemizin tamamında gerekli alt yapı, üst yapı organizasyonlarının tamamlanması ve gerek yöneticilerimizin gerek toplumumuzun bu konuda sorumluluk alması gerekiyor.
“EKONOMİK BEKLENTİLER VE MERKEZ BANKASININ FAİZ KARARI”
Saygıdeğer Meclis Üyeleri,
Hepinizin bildiği üzere, bu yılın en önemli konuları arasında yüksek enflasyon geliyor. Arz-talep dengesinin kaybolması, üretim maliyetlerindeki artış, hammaddede ithalata bağlılık ve dolayısıyla kur krizinin yarattığı finansman sorunu enflasyonu olumsuz yönde etkiledi.
Gelişmiş ülkelerde çözülen enflasyon sorununun ülkemiz için de bir an önce çözüme kavuşması için Merkez Bankası tarafından atılan adımları kıymetli bulduğumu ifade etmek istiyorum. Merkez Bankası’nın kararlı duruşunun, enflasyonu dizginleyecek politikaları hayata geçirirken yabancı yatırımcının ülkemize yeniden dönmesi için fırsatı beraberinde getireceğine inanıyorum. Ocak ayına ilişkin gerek TÜFE gerek ÜFE gerçekleşmeleri; enflasyon üzerinde döviz kurunun birikimli yansımalarının, uluslararası emtia fiyatlarında devam eden artışların, üretici fiyatlarındaki güçlü artış eğiliminin ve arz kısıtlarının önemini koruduğunu gösteriyor.  Dolar kurunun stabilize olmasıyla birlikte üretimin tüm taraflarının rahat bir nefes alabileceği, ekonomi politikalarının öngörülebilirliğinin sağlanmasıyla, yatırımların artacağı bir döneme gireceğimize inanıyorum. Enflasyonist baskının son bulmasının ardından, kademeli olarak faizin düşürülmesinin yeni yatırımlar yapılabilmesi açısından da gerekli olduğunu öngörüyorum.
Yatırımların eşitlik ve sürdürülebilirlik gibi ortak hedefleri teşvik etmesi, Dördüncü Sanayi Devrimi ile hayatımıza giren inovasyonları, özellikle sağlık ve toplumsal sorunların çözümünde, kamu yararını gözetecek şekilde gerçekleşmesi bize nefes aldıracak ve güçlü bir büyüme ivmesi yaratılmasına vesile olacaktır.
“TÜRKİYE’NİN BÜYÜKLÜĞÜ, GENÇ NÜFUSUMUZUN GÜÇLÜ POTANSİYELİ İLE BERABER ÜRETİM GÜCÜMÜZ, BİZİM BÜTÜN BU SINAVLARDAN BAŞARIYLA ÇIKACAĞIMIZA İŞARET EDİYOR.”
KOVİD-19 SALGINI VE AŞI BEKLENTİLERİ:  
Kıymetli Meclis Üyeleri,
Hükümetimiz aşı çalışmalarını büyük bir gayretle sürdürüyor. İlk olarak sağlık çalışanlarımızın aşılanması çok önemliydi. Gece gündüz demeden fedakârca mücadele eden sağlık çalışanlarının hayatlarını korumak hepimizin sorumluluğu, onların çabalarına bir kez daha sizlerin huzurunda teşekkür etmek istiyorum. Önümüzde, yepyeni hedefler, umutlar ve beklentilerle dolu bir yıl var. Bu fırtınalı süreçte, gemimizi en sakin limana yanaştıracak, normalleşmeyle birlikte istihdamı artıracak, üretimi güçlendirecek adımları ivedilikle atacağımızı düşünüyorum. Bu doğrultuda istihdam açısından baktığımızda, özellikle kafe ve restoran sektörleri için hükümetimiz tarafından açıklanan destek paketini, moral açısından önemli buluyorum, ancak sektörün sıkıntılarının çok büyük olduğunu da biliyorum. O yüzden, tüm önlemlerin alındığı kontrollü bir normalleşme sürecinin başlaması da bu sektörlerin tekrar ayağa kalkması ve istihdamın normal seviyeye gelmesi açısından gerekli görünüyor. Bunun yanı sıra şehrimize değer katan, üniversitelerin de kontrollü bir şekilde açılması, normalleşmenin bir an önce başlaması esnafımızı olumlu bir şekilde etkileyecek ve yaralarını bir nebze de olsa sarmaya vesile olacaktır.
2021 YILINDA ÜLKEMİZİN DIŞ POLİTİKADA KARŞILAŞACAĞI KONULAR VE TUTUMLAR:
Değerli Meclis Üyeleri,
Amerika’nın 46’ncı başkanı olarak göreve başlayan Joe Biden ile dış siyasetimizde yeni bir dönemin de başlayacağı değerlendiriliyor. Türk-Amerikan ilişkilerinin tarihsel sürece uygun olarak rayına oturması, ticaretimizin normalleşmesi ve aramızdaki sorunların krize dönmeden diplomasiyle çözülmesi her iki ülke açısından büyük önem taşıyor. Bölgesel konularda Libya’da ve Suriye’deki gelişmeler bizleri de yakından ilgilendiriyor. Jeopolitik risklerin azaltılması ticaretimizin genişletilmesi açısından da kritik bir seviyede bulunuyor. 2021 yılında AB ilişkilerinde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Avrupa Birliği ile ilgili verdiği olumlu mesajlarını bir fırsat olarak okuyorum ve değerlendiriyorum. En büyük ticaret ortağımız AB ile uyum içerisinde yürütülecek bir politikanın ülkemizin kalkınmasında büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Önümüzdeki ay gerçekleşecek AB Liderler Zirvesi’nde de Türkiye’yi üzecek yönde bir kararın çıkmayacağını umut ediyorum.
Konuşmamı burada noktalarken, şimdi müsaadenizle, gündem konularına geçiyorum.” diyerek Meclis konuşmasını tamamladı.
OCAK AYI OLAĞAN MECLIS TOPLANTISINDA YÖNETIM KURULU ADINA KONUŞAN YÖNETIM KURULU BAŞKANI SELÇUK SEMIZOĞLU; Sayın Başkanım, Değerli Meclis Üyesi Arkadaşlarım,  Sizleri şahsım ve Yönetim Kurulumuz adına sevgi ve saygı ile selamlıyorum. 
 
Yaklaşık bir yıldır kısıtlamalar ile faaliyetlerini sürdürmeye ve ayakta kalmaya çalışan üyelerimizin yalnız olmadıklarını hissettirmek, onların sesi olmak için gereken her yerde girişimlerimizi sürdürüyoruz. Bu süreçte öncelikli gündemimiz salgın oldu. Yaklaşık 1 yıldır da konuşmalarımızın başında hep bu konu var. Artık bunu inşallah konuşma paragraflarımızdan en kısa zamanda çıkarmayı diliyoruz.
 
Bunun yanında doğal olarak tabi bardağın dolu tarafından da bakmak durumundayız. Var olan marka değerlerine sahip çıkmak ve salgın sonrasını da planlamak durumundayız. Bunun için müsaade ederseniz geçen ay Meclis toplantımızdan bu yana bu konuyla ve  diğer çalışmalarımız hakkında bilgi vermek istiyorum.  Marka değerimiz için geçmişte bir çok yerel ürünümüzün coğrafi işaretler için tescili desteklerimiz olmuştu. Bu hafta da üreticilerimizin rekabet güçlerini arttırmak için coğrafi işaret çalışmalarına da her zaman destek veriyoruz. Çanakkale İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciler Birliği ile birlikte “Gökçeada Kuzusu”nun marka tescili için başvuruda bulunduk. Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası olarak hem proje desteği, hem de maddi destek veriyoruz.
 
Kurallar çerçevesinde birçok üye ziyaretimiz oldu. Üyemiz Asa Kahramanlar Ltd. Şirketinin Çanakkalemize açmış olduğu yeni şubelerinin açılışına katıldım. Görüş alışverişinde bulunduk. Üyelerimize moral vermeye çalıştık. Yine Tarım Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Başkanı ve eski Meclis Üyemiz Mehmet Özkurnaz’ı Borsa Meclis Başkanımız Abdullah Deniz Bey ile birlikte ziyaret ettik. Tarım ve tarıma dayalı sanayimizin gelişimi için yapılacak çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunduk.
 
Yine bir birliktelik örneği göstererek geçen aylarda tabi bu salgın döneminde evden eğitim almaya çalışan, daha doğrusu dar gelirli vatandaşlarımızın çocuklarına bir nebze destek olmak amacıyla ÇASİAD, MÜSİAD ve ASKON Başkanlarımızla bir araya gelerek bir girişim başlatmıştık. Daha sonra TOBB’da böyle bir girişim başlatacağını söylemişti. Hepsini birleştirdik ve inşallah yarın ÇASİAD, MÜSİAD, ASKON Başkanlarımız ve Ticaret Borsası Başkanımız ile birlikte saat 13:00’de Sayın Valimizin Başkanlığında Milli Eğitim Müdürlüğü’ne grup olarak 200 adet tableti vereceğiz. Herhalde Ticaret Borsası’da 56 adet verecek. Onlar da muhtaç veya dar gelirli vatandaşlarımızın çocukları öğrenci kardeşlerimize bu tabletleri iletecekler.
 
Çanakkale İli Oda ve Borsaları Müşterek Toplantımızı TOBB Başkanı Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımı ile gerçekleşirdik. Söz almak isteyen tüm Meclis ve Komite üyelerimize söz verildi. Öncelikle söz alan ve İlimizin sorunlarını dile getiren tüm arkadaşlarıma teşekkür etmek istiyorum. Bunları zaten konuşuyorduk ama seçilmiş Komite ve Meclis Üyelerimizin ağzından bu sorunların dile getirilmesi çok önemliydi. 4 saate yakın tüm katılımcıları dinleyen ve soruları cevaplayan Birlik Başkanımıza teşekkürlerimi huzurlarınızda bir daha dile getirmek istiyorum. Gerçekten çok sabırlı ve her konuya vakıf. Üzerindeki yükü ve baskıyı tahmin edebiliyorum. Zira Türkiye’de doğruları konuşmak gerçekten zor. Allah hepimizin yardımcısı olsun.
 
Salgın sebebi ile üyelerimizin yaşadıkları sıkıntı ve mağduriyetleri TOBB Başkanımıza zaten sürekli iletiyoruz. En son olarak da, hafta sonu kısıtlamasında işyerleri kapalı olan konfeksiyon, elektronik ticaret, kırtasiye, oyuncak, mobilya, tekstil vb ticareti ile uğraşan üyelerimizin sıkıntılarını ilettik. Bu üyelerimiz kurallara uyuyor, işyerleri kapalı, ancak üç harfliler olarak tabir ettiğimiz mağazalarda bu ürünlerin hepsi hafta sonu satılabiliyor. Haksız rekabetin yanı sıra kısıtlamanın da amacından uzaklaşmasına sebep oluyor. Diğer ilettiğimiz bir konu da medikal malzemesi ticareti ile iştigal eden üyelerimiz aşı uygulanacak grup sıralamasında hiç yer almıyorlar. Bu üyelerimizin 1.Aşama A Grubuna dahil edilmeleri konusunda da girişimde bulunduk. Osman Başkanım da konuşmalarında ifade etti, özellikle Çanakkale için çok önemli. Üniversitemiz ve Üniversitemize bağlı, Üniversitemizden etkilenen hizmet sektörüne verilen sembolik destek kesinlikle yeterli değil. Artık kredi değil uzun vadeli geri ödenecek olsa da çok uzun vadeli olması gerektiğine inanıyoruz. Bunları her platformda dile getiriyoruz. Üst Birliğimiz de buna vakıf.
 
Bayramiç’de yapılan İl İstihdam Kurulu Toplantısına katıldım. Bu vesile ile Bayramiç Belediye Başkanı Sayın Mert Uygun Bey’i de ziyarette bulundum. Aynı gün Sayın Valimiz ile birlikte biliyorsunuz 2021 İstiklal Marşı yılı ilan edildi. Çocukluğunun bir dönemini geçirdiği Bayramiç’te Mehmet Akif Ersoy’un evi geçmişte yapılmıştı. Burayı Sayın Valimiz ve Ticaret Borsası Başkanımız ile birlikte ziyaret ettik.
 
Biz bu yola en azından krizden çok fazlasıyla etkilenen turizm hizmet sektörüyle uğraşan arkadaşlarımız için hiç olmazsa Mehmet Akif Ersoy’u gündemde tutarak Bayramiç ve Çanakkale’nin diğer ilçeleri için bir fırsata dönüştürmeyi hedefliyoruz. Bu konularda ciddi çalışmalarımız var.  Birçok Meclis Üyesi arkadaşımız da haftada bir gün toplanıp bu konuda ne yapabileceğini konuşuyor ve şuan da çalışmalarımız devam ediyor. Onlara da huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum.
 
“TÜM YATIRIMCILARIMIZA ÇEVREYE OLAN HASSASİYETİMİZİ VE SATIN ALMALARINDA YEREL İŞLETMELERİ TERCİH ETMELERİ KONUSUNU ISRARLA VURGULUYORUZ”
 
Geçmişte de gündem olan biliyorsunuz Doğu Biga Alamos Gold Firması Genel Müdürü Ahmet Şentürk ve Genel Müdür Yardımcısı Ömür Öztürk Ticaret ve Sanayi Odası’nda şahsımı ziyarete geldiler. Çevreye olan hassasiyetimizi bir kez daha dile getirdik. Evet yer altı zenginliklerimiz çıkarılmalı mı, çıkarılmamalı mı? Çevre ve insan hayatının her şeyin üzerinde olduğunu bir kez daha dile getirdik. Satın almaları konusunda kesinlikle yerel esnaftan, yerel tacir tüccardan, yerel işletmelerden faydalanmaları konusuna hassasiyetle özen gösterilmesini istedik. Bu konuda söz aldık. Çünkü bu da inşallah ciddi bir yatırım. Bu ve bunun gibi birkaç tane daha var. Her birinin üst düzey yöneticileriyle bunu konuşuyoruz. Bu da inşallah Çanakkaleli iş insanlarımıza bir can suyu olacaktır.
 
Çanakkale İli Oda ve Borsalarına akademik danışmanlık yapmak üzere görevlendirilen Prof. Dr. Selahattin Kanten ile yapılabilecek çalışmalar hakkında görüştük. Hocamızla tanıştık, evet gerçekten o da çok istekli. Zaten gönüllü olarak bu göreve talip oldu. Biga İktisadi İdari Bilimler Fakültesinde hoca. Her konuda yardım istedik. Ne yapabileceğimiz konusunda bilimden destek almak istediğimizi söyledik. Güzel bir görüşme oldu. 
 
Değerli Meclis üyeleri, son Meclis toplantımızdan bu yana 44 yeni üyemiz aramıza katılırken  21 üyemiz kaydını sildirdi. Bugün itibariyle 7957 üyeli bir aileyiz.
 
Tabi Komite toplantılarımız devam ediyor. Komitelerimizden gelen ve ortak fayda sağlayacağına inandığımız her talebi değerlendiriyoruz. Dijital olarak düzenlenecek olan  İzmir Travel Turkey Fuarı için 15.Komitemiz stant desteği istedi. Biz de katılımcı olarak turizmci arkadaşlarımıza memnuniyetle %50 Odamız tarafından karşılanacağı kararını aldık. Ama maalesef hiç talep gelmedi. Arkadaşlar biz taşın altına değil elimizi gövdemizi koymaya razıyız. Ama Komite bunu talep ediyor. Tamam %50’sini Odamız karşılasın bunu Yönetim biraz önce söyledim yaklaşık 8000 üyenin adına bu sözü veriyor. Ama bakıyoruz talep gelmiyor. Başka bir arzu, istek mi var bilemiyorum onu da Komite üyesi arkadaşlarımızdan öğreneceğiz.
 
Üst kuruluşumuz Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimizin 69.kuruluş yıldönümüydü. Bu vesile ile Birliğimizin varlık sebebi, Birliğimiz ayakta tutan tüm tacir ve sanayicilerimizi kutluyor, ebediyete intikal etmiş olanları da rahmetle anıyorum.
 
 Arkadaşlar daha önce de konuşmamda belirtmiştim. Meclisimizden Çanakkale’miz için, çıktıları kamu yararı olan proje önerileri bekliyoruz. Komitelerinizde paylaşın ve bize sunun. Komitelerimizi  de daha aktif hale getirelim.  Üyelerimiz bizleri idare edilmek için değil idare etmek üzere temsilci olarak görevlendirdi. Meclisimiz sadece bizim konuşmalarımız ve mizan oylamaları için toplanmamalı. Gündemi hep birlikte oluşturalım. Meclis gündemimizi bu rutinlikten kurtarmak için gündeme katkılarınızı rica ediyorum. Dün Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız aradı, Orhan Valim Muğla’ya gittikten sonra Başkanla da 3-4 defa telefonla görüştük. İnternet sitemizi incelemişler. Müthiş projeler yapıyorsunuz, gerçekten çok farklı şeyler yapıyorsunuz. Ne konuda daha önce nasıl yardımlaşırız, nasıl birbirimize örnek oluruz? İşte bunlar bizi motive ediyor arkadaşlar. her bir Meclis Üyesinin ayrı ayrı Çanakkale’miz için fikirlerine ihtiyacımız var arkadaşlar. Bunu samimiyetle söylüyorum ve fikirlerinizi bekliyorum.
 
Sizlere yerel tacir, tüccarımızı korumak için başlattığımız bir kampanyadan da bahsetmek istiyorum. Görselleri ekranda paylaşıyoruz sizinle. Bunları hazırlattık, eksik olmasın bu sabah  Çanakkale Belediye Başkanımız Ülgür Gökhan Başkanla da görüştüm. Her türlü desteğe hazır olduklarını, biilboardları ücretsiz tahsis edeceklerini Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odasının logosunu ve diğer Çanakkale şehrinin logosunu görüyorsunuz. Burada Çanakkale Belediyesi ile birlikte ortak bir çalışma olacak. Belediyenin logosu da olacak aynı Odamızın logosu olduğu gibi. Bunu her ilçemizde de yapmayı planlıyoruz. Buradaki paydaşlarımız da ilçe Belediyeleri olacak. Ama Çanakkale ile başlattık. Biz bir yerden başlayalım buna her birimiz kendi işletmelerinde de özen gösterirsek arkadaşlar çünkü büyüğün derdi çok ama küçüğe can suyu vermek büyüğün elinde. Bunu ben bütün işletme sahiplerine dışarıdan gelen yatırımcılara özellikle vurguluyorum. Verdiğimiz kadar zenginiz bunu söylemek istiyorum. Paylaşmamız gereken bir dönemdeyiz. Gerçekten baktığımız zaman yaklaşık 1 yıldır işletmesini hiçbir şekilde bir lira geliri olmayan insanlar var ve sadece tacir tüccar olarak düşünmemek lazım bu işletmelerde çalışanların da gelirleri yok. Devlet de bir yere kadar destek oluyor. Bu dönemde dayanışmaya biraz daha özen göstermemiz gerektiğine inanıyorum. 
 
“SİYASİ GÖRÜŞ, YAŞAM TARZI VB. FARKLI TERCİHLERE RAĞMEN ORTAK OLUNMASI GEREKEN DEĞERLERİMİZ VARDIR. BU DEĞERLER KİŞİLERE GÖRE DEĞİŞMEZ. ÜLKEMİZİN BÜTÜNLÜĞÜ, VATANIMIZIN BÖLÜNMEZLİĞİ TÜM EKONOMİK VE SİYASİ KAYGILARIN ÜZERİNDEDİR. BİZİM TARAFIMIZ, BİZİM SİYASETİMİZ BUDUR! BU KIRMIZI ÇİZGİMİZDEN ASLA ŞAŞMADAN DOĞRU BİLDİKLERİMİZİ SÖYLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ”
 
Güncel ekonomik ve siyasi gelişmeleri her bir Meclis üyemizin çok iyi takip ettiğine inanıyorum. O yüzden değinmeyeceğim. Zaten Osman Başkanımız çok aydınlatıcı bir konuşma yaptı. Bu gelişmeler hoşumuza gidebilir ya da gitmeyebilir, doğru ya da yanlış bulduklarımız olabilir. Ancak: siyasi görüş,yaşam tarzı vb gibi  farklı tercihlere rağmen ortak olunması gereken değerlerimiz, normlarımız vardır. Bu değerler kişilere göre değişmez ve bir yerinden çekiştirilmez. Ülkemizin bütünlüğü,  Vatanımızın bölünmezliği tüm ekonomik ve siyasi kaygıların üzerindedir. Bizim tarafımız, bizim siyasetimiz budur. Biz bu değerlerimizde birleştiğimiz sürece farklılıklarımız bize güç katar.
Biz tüm eleştirilerimizi bu kırmızı çizgimizden asla şaşmadan yapmaya, doğru bildiklerimizi söylemeye devam edeceğiz. Teşekkür de edeceğiz, iş dünyasının haklı yakınmalarını da duyuracağız. Çünkü ekonomide de, siyasette de gerçekleri inkar, toplumdan uzak olunduğunun en önemli göstergesidir. Tüm üyelerimize ekonomik kaygılardan uzak, sağlıklı ve huzurlu günler diliyorum. Allah’a emanet olun arkadaşlar.” diyerek Meclis konuşmasını tamamladı.

ÇTSO 2021 Yılı Şubat ayı olağan Meclis toplantısında açılış konuşmaları ve bilgilendirmelerin ardından, Genel Sekreter Sema Sandal tarafından Hesap İnceleme Komisyonu’nun 2020 Aralık ayı mizanı ile ilgili raporu, Hesap İnceleme Komisyonu’nun 2020 yılı kesin hesaplarına ilişkin raporu, Hesap İnceleme Komisyonu’nun 2021 Ocak ayı mizanı ile ilgili raporu, 2021 Ocak ayı mizanının tetkik ve onayı ile azami fiyat tarife talebi okundu.
Gündeme gelebilecek konularda söz alanYönetim Kurulu Üyesi Semih Toprak restoran sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin kredi yükünün hafifletilmesi için uzun vadeli kredi paketlerinin açılması gerektiği, Meclis Üyesi Ali Karaman ekmek maliyetlerindeki artışa dikkat çekerek fiyat artışlarının yetersiz olduğu, Meclis Üyesi İbrahim Şahinkaya koronavirüs sürecinde aynı sektörde faaliyet gösteren işletmelerin Esnaf veya Ticaret ve Sanayi Odası üyesi gibi bir ayrıma gidilmemesi gerektiği, Meclis Üyesi Ferdi Erdoğan maden sektörünün günlük hayatımızdaki birçok ürünün ana veya ham maddesini teşkil ettiğinin göz önünde bulundurularak sektör sorunlarına çözüm odaklı yaklaşılması, Meclis Üyesi Ahmet Çelik turizm sektörünün son yaşanan mutasyonla 2021 yılı turizm sezon beklentisinin tahminlerden 1-2 ay daha ileriye ötelenmeye başladığını, Meclis Başkan Yardımcısı Turgay Kılıç Odamızın İstiklal Marşının 100. Yılı ve Mehmet Akif Ersoy’u anma etkinlikleri kapsamında yürüttüğü çalışmalar ile Meclis Üyesi Ersin Vural tarafından Çanakkale’de inşaat sektörünün son durumu hakkında bilgi verildi.
 
 
 
 


Kaynak: Haber Merkezi

Etiketler; #çtso
Yorum Ekle
İsim
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.