İl Afet Risk Azaltma Planı Üst Düzey Toplantısı Gerçekleştirildi

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından yayınlanan genelge doğrultusunda İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) üst düzey toplantısı Çanakkale Valisi İlhami Aktaş başkanlığında gerçekleştirildi.

1094
 İl Afet Risk Azaltma Planı Üst Düzey Toplantısı Gerçekleştirildi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) İÇDAŞ Kongre Merkezi’nde gerçekleşen toplantıya Vali İlhami Aktaş, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mehmet Cem Okyay, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, ÇOMÜ’yü temsilen Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tolga Bekler, Vali Yardımcısı Ali Muhittin Varol, Çanakkale İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü İbrahim Tarı ile kamu kurum temsilcileri katıldı.
İl Afet Risk Azaltma Planı tanıtım filminin izlenmesiyle başlayan toplantının açılış konuşması Vali İlhami AKTAŞ tarafından yapıldı.
Açılış konuşmasının ardından AFAD Müdürü İbrahim Tarı, İl Afet Risk Azaltma Planı’nın ne olduğu, amacı, kapsamı ve işleyiş süreci hakkında yaptığı sunum ile katılımcılar bilgilendirildi.
ÇOMÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tolga Bekler ise “Çanakkale Depremleri ve Genel Afet Potansiyeli Dünü Bugünü ve Yarını” konulu bilgilendirme sunumu yaptı.
Toplantı sonunda 11. Kalkınma Planında afet risk azaltma çalışmaları yapılarak afetlerin neden olabileceği can ve mal kaybının asgari düzeye indirilmesi, tekrarının önlenerek etkinliğinin arttırılması için ulusal ve yerel düzeyde hazırlanacak afet risk azaltma planlarının önemi değerlendirildi.


Kaynak: Haber Merkezi

Etiketler; #çomü
Yorum Ekle
İsim
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.